Saved Bookmarks
| 1. |
What is the opinion of the writer regarding the concept of 'gender budgeting'?1). Gender budgeting is a concept that has acted as a tool of withdrawing countries from progressing and giving women the equal place in society.2). Gender budgeting can be used as a tool to elevate the status of women in society.3). Gender budgeting is a mandatory concept in most of the countries to maintain the social structure and preventing it from collapsing.4). While applying the concept of gender budgeting people should be more careful about the after effects or consequences of the actions. |
|
Answer» The passage clearly explains the concept of GENDER budgeting and how it focuses on the needs of WOMEN and helps to raise their status in society. The tone of the passage is POSITIVE and it explains how it is beneficial in the long run for the growth of the country. It mentions the negative impact in some COUNTRIES and a few examples where it has failed to work out but it is very less in comparison to the positive sides and the necessity of the principle. Thus option 3 is the correct answer. |
|